• Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Oteller
  • Kişiye Özel Rezervasyon Formu
  • Kapadokya Rehberi
  • Galeri
  • Şartlar
  • iletişim
  Travel Agency in Cappadocia
Bizi Takip Edin >

Kapadokyayı Kendi Başınıza Gezin-2 

3/24/2014

0 Comments

 
Kapadokya Günlük TurlarKapadokya Ihlara Vadisi Turu
Kapadokyayı kendiniz gezin adlı yazılarımız daha önce okuduysanız, bölge ile alakalı çok fazla detaya ulaşmışsınız demektir. Bu yazı serimizin son makalesi olan ıhlara vadisi tur programını kendi başınıza nasıl gezebileceğinizi açıklayacağız. 

Bölgenin günlük turlarından 3 adet turdan en uzunu olan ve green tour olarak bilinen aynı zamanda yaklaşık 220 km yapacağınız ve süre olarak 8 saat civarında sürecek olan turdur.

Ihlara vadisi turu denildiğinde, Aşağıdaki sıralama ile ören yerlerinin gezilmesi anlaşılmalıdır. 

  • Yeraltı Şehirlerinde birtanesi (Derinkuyu veya Kaymaklı)
  • Ihlara vadisi yürüyüş parkuru ve öğle yemeği
  • Selime Manastırı
  • Ağzıkarahan Kervansaray

Öncelikle bu tur en uzun km ve en uzun saat harcamanız gereken bir tur olduğu için , kendi aracınızla, kiralık bir araçla veya ticari bir taksiyle başlayacağınız tur saat en geç sabah 9:30 olursa yukarıda bahsedilen ören yerlerinin hepsini gezmeniz mümkün olacaktır.

Tur başlangıcında öncelikle Kaymaklı veya Derinkuyu yeraltı şehirlerinden biri ile başlayabilirsiniz. Daha sonra ıhlara vadisine ulaştığınızda giriş noktasında bir otopark mevcuttur aracınızı 3 tl karşılığında oraya bırakabilir ve vadi giriş bölgesinden başlangıç yapabilirsiniz. Vadi giriş noktasında bilet aldıktan sonra yaklaşık 400 adet basamak tan aşağıya inerek Melendiz ırmağının geçtiği vadi sağ ve sol duvarlarının yaklaşık 130 metre yükseklikte olduğu ,sağ ve sol tarafta kiliselewrin bulunduğu ıhlara vadisinin içerisine ulaşırsınız. Vadi toplam 13 km lik büyük bir kanyon dur ve asdlında Kapadokyada bulunan yüzlerce vadinin babası diyebileceğimiz en büyük vadidir.

3.5 km yürüyüş parkurundan sonra nehir üzerinde bulunan restaurant lardan birinde öğle yemeği yiyebilirsiniz. 
Daha sonra orada bulunan araçlardan veya taksilerden biri ile anlaşarak aracınızı bıraktığınız yere tahmini olarak 15-20 tl ödeyerek gidebilirsiniz. Aracınıza ulaştıktan sonra vadi kenarından devam eden yolu takip ederek belisırma kasabasına ulaşırsınız ve orda bulunan eski yağ fabrikası BEZİRHANE yi gezebilirsiniz.Selçuklu devleti zamanında o bölgede bulunan bazı bitkilerden biodizel üreterek ürettikleri bu yağı aydınlatmada ve ısınmada yakıt olarak kullanıyorlardı.Geçmiş döneme ait ve mağra içerisinde bulunan eski bir yağ fabrikasıdır.

Daha sonra Selime Manastırına ulaşırsınız ve bir kale gibi yükselen seviyelere tırmanarak eski manastırı ge4zebilirsiniz.

Daha sonra Aksaray-Nevşehir yoluna çıkarak yol üzerinde bulunan Ağzıkarahan Kervansaray ı gezebilirsiniz. Bu kervansaray selçuklu zamanında yapılmış ve aslında her 40 km de bir kervansaray yapan Selçuklular ipek yolunuun geçtiği bu güzergahta 1 gün lük yürüyüş mesafesini baz alarak 40 km lik bir mesafe belirleyerek kervansarayları, tüccarlar, onların malları, hayvanlar vs baskınlardan korumak amacıyla yapılmıştır.

Daha sonra Nevşehir yoluna devam ederek yine merkezi Kapadokya bölgesine ulaşabilirsiniz. Bu şekilde turumuzu bitirmişi oluruz.

Aşağıda Bu tur sırasında göreceğiniz ören yerleri ve giriş ücretleri ve tahmini gerekli gezme zamanlarını bulabilirsiniz.

  • Yeraltı Şehirlerinden Biri-Kaymaklı 45 dk ve 15 tl kişi başı - müze kartı geçerlidir.Derinkuyu 10 tl ve müze kartı geçerlidir yaklaşık 1 saat sürmektedir.
  • Ihlara vadisi, yürüyüş yaklaşık 1.5 saat sürmektedfir. ve giriş ücreti 8 tl dir 
  • Öğle yemeği - yaklaşık 1 saat sürebilir.
  • Selime manastırı-1 saatlik gezi ve ıhlara vadisi için alınan biletleri burada da kullanabilirsiniz. ve müze kartı da geçerlidir.
  • Ağzıkarahan kervansaray giriş ücreti 2 tl olup yaklaşık 30 dk lık bir zamanınızı alır.

Bunların dışında yaklaşık 220 km yapacağınız için yaklaşık olarak 2-3  saat yolda geçecektir.

Umarız bu yazımız ile Kapadokya ıhlara vadisi turunun nasıl yapıldığını anlayarak gerekli bilgileri edinmişsinizdir.
Eğer makalemizi beğendiyseniz lütfen arkadaşlarınızla sosyal medyada paylaşarak bizlere destek olunuz.

Kapadokya Zamanı Ekibi

0 Comments

Kapadokyayı Kendi Başınıza Gezin-1

3/20/2014

1 Comment

 
Kapadokya yeraltı şehirleri ve eski rum köyleri turuKapadokya Harita
Kapadokya bölgesini kendi başınıza gezmeniz gezebilmeniz için bir daha önceki yazılarımızda yakın bölge olan ve RED TOUR adıyla bilinen bölgeyi nasıl gezebileceğiniz hakkında detaylı bilgiler vermiştik.

Bu makalemizde ise Kapadokya bölgesinde gezilebilecek 2. daire yani rota veya güzergahı anlatacağız. Bu tur BLUE TOUR olarak bilinir ve bir adet yeraltı şehri sonrasında eski rum köylerini kapsayan ve tam gün süren bir diğer turdur.

Turda gezeceğiniz ören yerleri sırasıyla aşağıdadır;

  • Yeraltı Şehri (Kaymaklı veya Derinkuyu olabilir)
  • Soğanlı (Sogandos)
  • Şahinefendi (Sobesos)
  • Keşlik Manastırı
  • MustafaPaşa (Sinasos)


Önemli Bilgiler:
  • Tur yaklaşık 120 km yol kat etmenizi gerektirir
  • Yaklaşık 7 saat sürmektedir
  • Daima ören yerlerinde geçirdiğiniz zaman ve hızınıza bağlıdır. 
  • Bir araca ihtiyacınız olacaktır. Örneğin Kendi aracınız, kiralık araç veya ticari taksi olabilir.


Ayrıntılar:


Yukarıdaki listede bulunan isimler gezilme sırasına göre yazılmıştır.Öncelikle Nevşehir-Niğde yolu üzerinde bulunan yeraltı şehirlerinden birini gezebilirsiniz. Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirlerinde Müze kart geçmektedir.

Öğleden sonra bu ören yerleri sabah saatlerine göre daha kalabalık olduğu için tavsiyemiz ilk olarak sabah bu ören yerlerinden birini gezmenizdir. Kaymaklı yeraltı şehri giriş ücreti 15 TL dir. Giriş kapısı önünde resmi rehberler bulunmaktadır ve kişi başı 20TL ye bu hizmeti vermektedirler. Yeraltı şehri 8 kattır ve sadece 4 katını gezebiliyorsunuz. Eğer bir rehber tutarsanız yaraltı şehri içerisindeki odalar hakkına, düşmandan korunma teknikleri hakkında, havalandırma sistemleri hakkında ve alt katlar ile üst katlar arasındaki iletişim sistemleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve daha heyecanlı bir gezi yapabilirsiniz. Rehberlik hizmeti sizin kararınız olacaktır fakat giriş bileti almak durumundasınız.Ayrıca kaymaklı yeraltı şehrinde 2 adet kapı olduğundan gezilmesi daha kolaydır. Mavi ok işaretlerini takip ettiğinizde aşağı doğru kırmızıları takip ettiğinizde yukarı doğru gitmiş olursunuz. Işıklandırma ve aydınlatma vardır. 

Derinkuyu yeraltı şehri 12 katlıdır fakat sadece 7 katı gezilebilir. Giriş ücreti 10TL olup müze kartı geçerlidir. Resmi rehber olmamasına rağmen gayri resmi rehberler kapı önünde mevcuttur ve sizin isteğinize bağlı olarak size amatör şekilde yeraltı şehri hakkında bilgi verirler.Rehberlik ücreti ise tamamen aranızdaki anlaşmaya bağlıdır.

Daha sonra güney doğu yönüne doğru giderek Sğanlı eski yerleşim yerine ulaşırsınız. Giriş ücreti 5 TL dir ve müze kartı geçerlidir. Soğanlı eski bir yerleşim yeridir ve eski döneme ait kiliseler vardır. Araçla her yerini gezemezsiniz o nedenle aracınızı park edip yaklaşık 1.5 km lik patikadan yürüyerek kasabayı gezebilirsiniz. Soğanlı ya girişte Kapadokya Restaurant adında bir restaurant vardır ve elma ağaçları altında doğal organik Kapadokya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Daha sonra Ürgüp yoluna girecek ve Ürgüp e kadar Şahinefendi-Sobeso,Keşlik Manastırı ve Mustafapaşa-Sinasos köylerini görerek Ürgüp e ulaştıktan sonra otelinize dönebilirsiniz.

Şahinefendi köyünde 2004 yılında tesadüfen bulunan şekilli ve kabartmalı taşlardan sonra bölge araştırılmış ve eski Roma İmparatorluğuna ait bir mozaik şehir keşfedilmiştir. Küçük bir şehir olmasına ve hala kazı çalışmaları devam etmesine rağmen bölgedeki bilinen tek mozaik Roma şehri olma özelliğinden dolayı oldukça önemli bir ören yeridir.

Daha sonra Keşlik Manastırı yol kenarında solda karşımıza çıkar ve hem manastırın temizliğinden hem de gelen misafirlere rehberlik etmesi açısından köy muhtarlığı ve Turizm bakanlığı tarafından bir görevli manastırda mevcuttur. Bu manastır Bizans İmoaratorluğu zamanından kalmış dini bir okuldur. 

Daha sonra Mustafa Paşa kasabasına ulaşıyoruz ve bu kasaba en öenmli rum ailelerin yaşadığı ve evlerdeki taş oymacılığı ve kabartma süsleme sanatı ile bir çok örneklerini göreceğiniz önemli bir kasabadır.

1924 yılına kadar rumlar bölgede yaşamış, sırayla Ürgüp,MustafaPaşa,Cemil,Taşkınpaşa,Şahinefendi,Soğanlı ya kadar ikamet etmişler, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan mubadele (Değişim) anlaşmasıyla bütün türkler Türkiye topraklarına ve bütün runlarda Yunanistan topraklarına göç etmiş, sahip olunan hayvan,ev ve tarlalar diğer ülkedeki bir bölge ile değiştirilmiştir.

MustafaPaşa kasabasında 4 adet yürüyüş mesafesinde kilise mevcuttur.O kiliseler gezilebilinir. Daha sonra kasabanın tepe noktalarına 5-10 dk lık bir tırmanışla Gomeda ve Üzengi vadilerinin manzaraları seyredebilinir. Bir ipucu olarak saklı vadi ile bilinen yeri de sorabilirsiniz çok ilginç güzel bir vadidir,Sel sularının oluşturduğu ve hayran olacağınız bir vadiyi de görmeden turunuzu bitirmemenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şekilde turumuz bitmektedir.Kapadokya da çekilen asmalı konak dizisinin ilk çekildiği konak Mustafapaşa da bulunmaktadır ve hal hazırda Old Greek House ismiyle restaurant hizmeti vermektedir.

Zaman Detayları:

  • Yeraltı şehri : 1 saat -Bilet :15 tl
  • Soğanlı:2 saat-Bilet: 5 tl
  • Sobesos:20 dk-Ücretsiz
  • Keşlik Manastırı:40 dk-Bilet:5 tl
  • MustafaPaşa : 1.5 saat-Ücretsiz


Umarız bu yazımız yukarıda bahsettiğimiz ve mavi tur adıyla bilinen bölgeyi gezmenizi kolaytıracaktır. Bir sonraki yazımızda GREE TOUR adıyla bilinen Kapadokya Ihlara Vadisi turunu anlatacağız.

Eğer yazımızı beğendiyseniz lütfen facebook ta paylaşarak çevrenizdeki insanlarında bu bilgilere ulaşmasını sağlayınız. Desteğiniz için teşekkürler.

Kapadokya Zamanı ve By Cappadocia World /Seyahat Ekibi.


1 Comment

Kapadokyadaki Eski Evler ve Mağra Odalar Hakkında

3/18/2014

0 Comments

 
kapadokya magra ve kaya odali otellerKapadokya Mağra ve Kaya Odalı Oteller
Kapadokya tarihini araştırdığımızda milyonlarca yıl önce bölgede bulunan 3 adet yanardağın (Erciyes,Hasan ve Melendiz dağları) çeşitli zamanlarda veya bazen aynı anda aktif hale geçerek lav püskürtmesi sonucu 300 km karelik bir alanı doldurmasıyla oluşan çok ilginç yeryüzü şekillerinin oluşturğunu görüyoruz. Bu oluşan yeryüzü şekilleri yağmaur, kar ve rüzgarın yıllarca bu formasyonları aşındırmasıyla ortaya çıkmış yöre halkının daha önce perilerin yaptığını düşündüğü peribacaları oluşmuştur.

Sayısız vadiler ve değişik kaya formasyonları ile bölgede yaşayan kültürlerin de işlemesiyle hal hazırdaki görünümünü kazanmış olan Kapadokyada yaşayan kültürler bilindiği şekliyle aşağıdaki gibidir.

  • Hitit İparatorluğu (Yeraltı Şehirlerinin yapımına başlandığı tahmin ediliyor)
  • Frigya İparatorluğu (Kısa süren bir hükümranlık dönemi olmuştur)
  • Persler (Katpa Tuka yani Güzel atlar ülkesi adını Paersler koymuştur)
  • Makedonyalılar (Büyük iskenderin daha geniş bölgelere yayılması isteğiyle belirli bir dönem etkileri olmuştur)
  • Roma İparatorluğu (Yıkılmaya yakın batı ve doğu Roma olmak üzere ikiye bölünmüş ve doğu Roma , Bizans imparatorluğu olarak ayrı bir imparatorluk olmuştur)
  • Bizans İmparatorluğu (Hal hazırda bölgede görülen kaya oluşumlar kullanarak yapılan mağralar, kiliseler,evler yaraltı şehirleri vs etkileri görülen imparatorluktur)
  • Çeşitli Derebeylikler (Tarihin her döneminde çeşitli küçük derebeylikler kurulmuştur)
  • Selçuklu Devleti (Mağra olgusundan aynı kayalardan yapılmiş şekilli taşları kullanmaksuretiyle taşa yapılan kabartma ve oyma desen sanatıyla dünyaca ün salmış ve ayrıca mağraların ön yüzlerine bu taşlardan ilave olarak evler vs yapmışlardır)
  • Osmanlı İmparatoeluğu(7 yüzyıl hüküm sürerek İslam medeniyetini bölgeye oturtmuş ve sayısız eser üretmiştir)
  • Türkiye Cumhuriyeti(Eski kaya ve mağra evlerin bulunduğu bir çok yerleşim yeri afet bölgesi ilan edilerek modern  binalar yapılmış halk o binalara taşınmış ve bu yerlerin birçoğu da sit alanı ilan edilerek turizme açılmıştır)

Yukarıdanda anlaşılacağı üzre en son Türkiye Cumhuriyeti zamanında bu yerler turistlik amaçlı kullanılmaya başlanılmış ve çoğu yerde afet bölgesi ve sit alanı sayılarak halk tahliye edilmiştir.

Mağra odalar; 

  • volkanik kayaların oyulması ve amaca göre genişletilebilmesi, 
  • oyulmasının yumuşak kaya olduğu için kolay olması, 
  • insanların kendilerini güvende hissettmeleri, 
  • çok sağlıklı olmaları, 
  • bir çok zararlı ışık ,ses,ışın radyoaktiviteyi emmesi, 
  • kışları ılık yazları serin olması, 
  • dış mekana bir yapı yapmanın kaya içine oyularak yapılan yapıların yapılmasından daha zor olması, 
  • bölgeye devamlı olarak yapılan düşman baskılarından korunmaya yardımcı olması
  • bölge halkının doğa ile naturel bir yaşamı seçerek bütünleşmesi
  • ve birçok buna benzer yararların yanında bölgenin doğal yapısınında getirdiği zorunlulukların

toplamıyla ortaya çıkmış, her gelen topluluk kendinden bir şey katmış ve hal hazırdaki halini almışlardır.

Mağra odalar Kapadokyada onbinlerce mevcuttur. Bazıları harabe şeklinde, bazıları restore edilerek yaşanılabilir modern yerler haline gelmiş, bazıları restore edilerek otel,ofis,restaurant vs vs yapılmış, bazıları ise hala yöre halkı tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Odalar Eskiden Kulink denilen ucu sivri arka ucu bir ağırlık koyularak kazımı kolay haline getiren metal araç ile yapılırdı, Hal hazırda Hilti lerle büyük işler ve yine değişik kazma larla ise ince işler yapılmaktadır. Taşlar herzaman kayaların kesilmesiyle oyulan alandan çıkan taşlarla yapılmaktadır. Bu sayede çevreye yöre halkının deyimiyle Kesek denilen molozlar atılmadan geri dönüşüm sağlanmaktadır.

Mağra odaların ön taraflarına Kemer odalar yapılarak ayrı bir mimari güzellik katılmıştır.Bu oldu bu işte çok iyi olan Selçuklu Devleti zamanında başlamış ve bölgede Kemer ustaları bu konuda çok tecrübeli hale gelmiştir.

Odaların birçoğunun içerisinde amaca yönelik bazı bölümler bulunmaktadır.

Örneğin mutfak olarak kullanılan odalarda yere oyulmuş ve içine tandır gömülmüş oyuklarda yemekler,ekmekler pişirilmiş, Çömlekleri oturtmak için çömlek tabanına uygun oyuklar yapılmış, raf şeklinde bölgede Taka olarak bilinen Niş ler yapılmış,ışıklandırma için küçük Niş ler yapılarak kandil yağı ile veya meşale ile aydınlatılmış,

Hayvanların koyuldğu odalarda büyük Nişler (TAKA) yapılmış, hayvanları bağlamak için kaya yüzeyine önce derine doğru daha sonra tekrar dış kısma doğru oyuklar yapılarak ip ile bağlanabilecek bölümler yapılmış,

Saman,Ot ve taşımak kolay olsun diye odanın tavanlarına delikler açılarak üst kısımdan getirilen saman ve ot bu delikten odaya doldurulmuş, 

Bunların dışında, havalandırma sistemleri, yeraltından en üst bölüm ile iletişim kurmak için iletişim sistemleri, düşmandan korunmak için korunma sistemleri, yağmur suyunu biriktirebilmek için su kanalları ve depo sistemleri, şarap yapımında gerekli olan ve adına ŞIRA HANE denilen bölümler vs vs olarak uzatabileceğimiz bir çok kullanışlı bölümler mağra odaların içerisine oyularak yapılmıştır.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

0 Comments

Kapadokyayı Kendi Basınıza Gezin

3/12/2014

1 Comment

 
Kapadokya bölgesini kendi başınıza gezmeniz mümkünmü? Evet bu sorunun cevaplarını bulabileceğiniz, aynı zamanda bölgeyi kendi başınızla gezmek veya bir acenta eşliğinde profesyonel rehber eşliğinde gezmek aradaki farkları avantajları ve dezavantajları görmüş olacaksınız.

Kendiniz Gezmek İsterseniz

Öncelikle Kapadokyanın en merkezi bölgeleri yaklaşık 70 km kare lik bir alanı kapsadığı için ister kendiniz isterseniz bir acenta ile gezin mutlaka bir araca ihtiyacınız olacaktır.Araç seçenekleri olarak ise;
  • Kendi aracınız
  • Kiralık bir araç
  • Bisiklet
  • ATV Motor
  • Motorsiklet
  • Jeep 
  • Ticari taksi 

vs kiralayabilirsiniz.

Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiştik, Kapadokya bölgesi 3 ayrı gezi rotasına ayrılmış ve bu rotalara renk isimler verilmiştir. RED,BLUE ve GREEN tur olarak bilinmektedir. Bazı tur organizasyonları bu turların bir karışımını oluşturarak, ORANGE veya BROWN gibi isimler ile farklı rotalarda turlar düzenlemektedirler.

Bizim bu yazımızda sizlere acentalar ile değilde kendi başınıza gezmek isterseniz nelerle karşılaşacaksınız ve masrafınız ne kadar olacak ve aynı zamanda hiç bir yerde bulamayacağınız harita üzerindeki ören yerlerini hangi sırada gezileceği vs vs bütün detaylı konuları anlatarak kendi başınıza gezebilmenizi sağlayacak önemli bilgiler bulabileceksiniz.

Bizim sizlere tavsiyemiz bir araç (otomobil) kiralamanızdır. Eğer zaten bölgeye kendi aracınızla gelmişseniz sorun yok.veya ticari bir taksi ile de anlaşabilirsiniz. Otomobil tavsiyemiz yapacağınız gezinin konforu açısından önemlidir. 

Bölgede Kaç Gün Kalacaksınız


Bölgede kalacağınız gün sayısı nereyi nasıl gezeceğiniz hakkında çok önemlidir. Çünkü eğer bir gününüz var ise RED yani yakın bölge turu eğer 2 gününüz varsa RED ve BLUE veya GREEN tur, eğer 3 tam gününüz varsa 3 turuda yapmanızı tavsiye ediyoruz.

1. Gün için Tur-RED TOUR.

Öncelikle RED tur yapacaksanız aşağıdaki RED tura dahil olan ören yerlerini bilmelisiniz ve giriş ücretleri ayrıca öğle yemeği yiyebileceğiniz yerler ile birlikte turunuzu tamamlayabilirisiniz.
DETAYLAR:
Tura sabah saat en geç 11 de başlayabilirsiniz. Tur süresi yaklaşık 6 saattir. Öncelikle Ürgüp 3 güzeller peribacalarından başlayabilirsiniz(yol kenarı aracınızı durdurarak 15-20 dk sürecek bir görsel keyiftir). Daha sonra Ürgüp ilçesine hiç giriş yapmadan Avanos istikametine dönerek Devrent (Hayal vadisi) vadisini görebilirsiniz. Devrent vadisi yol kenarında yine durarak çok farklı değişik şekilli peribacaları ve kayalar görebilirsiniz. Hayal vadisi adını zaten değişik hayvan ve insan figürlerine benzeyen peribacalarından almıştır.Daha sonra Avanosa gelmeden önce sola dönerek Zelve açık hava müzesini görebilirsiniz. Girişte 8 tl kişi başı bilet ücreti var fakat eğer işbankası maksimum kartınız var ise ücretsiz, aynı zamanda girişte müze kartı kişi başı 30 tl ye edinebilirsiniz ve bu karta Kültüğr ve Turizm Bakanlığına ait olan ören yerlerinde tüm Türkiyede 1 yıl boyunca ücretsiz giriş gerçekleştirebilirsiniz. Bu ören yeri 3 büyük vadinin Aktepe dağı ile birleştiği, hal hazırda kimsenin yaşamadığı ve sadece Turistik amaçlı kullanıldığı eski bir yerleşim yeridir. Gezmek yaklaşık olarak 1 saatinizi alır.Daha sonra Paşabağları yaklaşık 1 km ileride karşınıza çıkacaktır.Üzüm bağlarının arasında Kapadokyanın en güzel 3 başlı peribacalarının bulunduğu bir alandır. Şimdiye kadar bahsettiğimiz hiç bir yerde araç park için herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Eğer sizden böyle bir ücret isteyen olursa itibar etmeyiniz.Daha sonra isterseniz Avanosa öğle yemeği için, kızılırmağı görmek için ve Avanosta bulunan takı, seramik ve çanak-çömlek atölyelerini görmek için gidebilirsiniz.Daha sonra Avanostan Göreme istikametine giderek Çavuşin kasabasına ulaşıp oradaki eski katedrali (Kapadokyanın en büyük kilisesi) görmek için bir tırmanış yapabilirsiniz.Daha sonra Göreme ye ulaşabilirsiniz.Daha sonra Göremeden Ürgüp yoluna girerek 2 km sonra Göreme açık hava müzesine ulaşabilirsiniz.Orda aracınızı park etmek için bir park yeri bulunmaktadır ve 5 tl ücretlidir. Müze ise 15 tl ücretlidir Zelve açık hava müzesi için geçerli olan müze kartı veya maksimum kredi kartı ücretsiz olarak gezmenizi sağlar.Göreme açık hava müzesi bölgenin en kalabalık yeridir. Aynı biletle Tokalı kilisesini gezebilirsiniz.Aynı zamanda müzenin içinde bulunan Karanlık Kilise de mevcuttur ve ücreti 8 tl dir müze kartı vs geçersizdir. Kapadokyada bulunan kiliselerin yaklaşık sayısı 300 civarında olmasına rağmen Tokalı ve Karanlık kiliselerin freskleri (kilise içerisinde bulunan resimler) o kadar canlıdır ki sanki yeni yapılmışlar gibidir bu nedenle 300 kilisenin içerisnde en çok merak edilen kiliseler bunlardır.Eğer öğle yemeği hala yemediyseniz göremede yemek yiyerek Uçhisar istikametine giderken Göreme panorama noktasında durarak muhteşem bir manzarayı izleyebilirsiniz. Göreme panorama noktası aynı zamanda bazı dizilerden de bildiğimiz O Ağacın Altı denen yerdir. Aynı zamanda Eğer asmalı konağı da gezmek isterseniz turumuzun en başında 3 güzeller peribacalarından sonra Ürgüp e bulunan 3 adet giriş yolundan direk olarak giriş yaparak Turasan Şarap Fabrikasından hemen sonra Asmalı Konak dizisinin çekildiği konağı gezebilirsiniz.Göreme panorama dan sonra Uçhisar Kelsi bölgenin en yüksek noktası olarak karşınıza çıkar. Kalenin en üst noktasına, bulunan merdivenler ile  çıkmak çok kolaydır ve ücret 5 tl dir.Müze kartı vs geçmemektedir.Çünkü Belediyeye ait olan bir ören yeridir. Bu gezimizle birlikte turumuz tamamlanmış olacaktır.
Ören yerleri gezme süreleri herzaman sizlerin bu yerlerde geçirdiğiniz zaman ve hızınıza bağlı olarak değişmekle birlikte yaklaşık şu şekilde olacaktır:

  • Üç Güzeller: 20 dk
  • Devrent Vadisi: 20 dk
  • Zelve Açık Hava Müzesi: 1 saat
  • Paşabağları: 30 dk
  • Öğle yemeği: 1 saat
  • Çavuşin Katedral: 45 dk
  • Göreme Açık Hava Müzesi : 1 saat
  • Göreme Panorama : 20 dk
  • Uçhisar Kalesi: 45 dk

İlave:
  • Asmalı Konak : 30 dk
  • Avanos Kızıl Irmak : 30 dk
  • Avanos Atölyeler : 2 saat 

Eğer bütün bu yerleri görerek bu turu yapmak isterseniz sabah 09:00 civarında tura başlamalısınız. 

Umarız RED adıyla bilinen ve eğer 1 gününüz var ise mutlaka göremenizi tavsiye ettiğimiz tur detayları işinize yarayacaktır. Diğer Turlar BLUE ve GREEN için makalemiz ve detayları bir sonraki yazımızda sizlerle pylaşacağımızı bilmenizi isteriz ve eğer makalemizi beğendiyseniz facebook ta paylaşarak arkadaşlarınızın da bu detayları bilmelerini sağlayabilirsiniz. Desteğiniz için Teşekkürler.

Kapadokya Zamanı Ekibi
1 Comment

Kapadokya Hakkında Çok İlginç Bilgiler 

3/9/2014

3 Comments

 
Resim
Bu makalemizde Kapadokya hakkında hiç bir yerde duyamayacağınız bilgileri paylaşmaya çalışacağız. Öncelikle kapadokya hakkında genel bilgiler ile başlayalım.
  • Kapadokya 300 km kare bir alanı kapsar ve 5 şehri içerisine alır. (Nevşehir,Kayseri,Niğde,Kırşehir,Aksaray).
  • Kapadokya 3 adet volkanik yanardağın (Erciyes,Hasan Dağı,Melendiz Dağı) milyonlarca yıl önce aynı anda faal olmasından dolayı 1000 metre ile 5000 metre arasında bir derinlikte lav ile dolmuş ve bu lavlar şu anda sertleşerek  ve fiziksel erozyon sonucu hal hazırdaki Kapadokyanın yapısını oluşturmuştur.
  • Kapadokyada 1940'tan bu yana sayısız film,belgesel,dizi çekilmiştir. yaklaşık 900 adet.
  • Eğer Kapadokyaya turist olarak gelirseniz asla ama asla kendinizi yanlız hissetmezsiniz.
  • Yabancı Turistler yerli Turistlere göre Kapadokyayı daha yakından bilmektedirler.
  • Fransız bir gezgin 1800 lü yılların sonunda .Kapadokyayı gezmiş ve gördüklerinin resimlerini çizerek bir seyahat name yazmıştır. Bu setayat name yi ilk olarak yayınladığında Fransadaki insanlar onunla dalga geçmiş ve hayal gördüğüne karar vermişlerdir. Şu anda o kitap en çok satan Kapadokya kitabı olarak Fransada boy göstermektedir.
  • Kapadokyada 2 adet yeraltı şehri insanlar tarafınan bilinmesine rağmen (Kaymaklı ve Derinkuyu Yeraltı Şehirleri), Kapadokya bölgesinde 200 civarında yeraltı şehri mevcuttur.

Bunların dışında bir çok ilginç bilgi Kapadokya hakkında vardır bir sonraki makalemizde diğer bilgilerle karşınızda olacağız. Bizi takip etmeye devam edin...

3 Comments

Kapadokya Yeraltı Şehirleri

3/8/2014

1 Comment

 
Kapadokya yeralti sehirleri haritasıDerinkuyu Yeraltı Şehri
Yeraltı şehri, Kapadokya bölgesinin en ilginç kültürel zenginliklerinden biri olan çeşitli büyüklükteki yeraltı yerleşimleri 200 civarındadır. Ancak 300 km² bir alanı kaplayan Kapadokya bölgesinin bütün kasaba ve köylerinde büyüklü ve küçüklü kaya yerleşimi bulunduğundan bu sayı daha da artabilir. Bu kaya yerleşimlerinin büyük bir kısmı yumuşak volkanik tüfün aşağıya doğru derinlemesine oyulmasıyla inşa edilmişlerdir. 

Yeraltı şehirleri kavramı oldukça yaygın olarak kullanıldığından ve bazılarının 30.000 kişiyi barındırabilecek büyüklükte olmasından dolayı bir kısmını 'Yeraltı Şehri' olarak daha küçüklerini ise 'Yeraltı Köyü' olarak adlandırabiliriz.

Kapadokya Bölgesi, geçmişte sık sık çeşitli saldırılara maruz kaldığından, bu şehirlerin yapılış amacı, daha çok tehlike anında halkın geçici olarak sığınmasını sağlamaktır.

Yeraltı şehirleri yörede bulunan hemen hemen her evle gizli tünellerle bağlantılıdır. Yörede yaşamış olan insanlar kendilerini daha fazla güvende hissetmek ve düşman saldırılarından koruyabilmek için yaşadıkları kayadan evleri çeşitli yerlerine geçilmesi zor odalar, tuzaklar hazırlamış, ihtiyaç karşısında kayaların dibine doğru yeni odalar açmışlardır. Böylece koridorlar ve odalar çoğalarak yeraltı şehirlerini meydana gelmiştir. 
            Reed More Yazısına tıklayarak Makalenin tamamını okuyabilirsiniz >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Read More
1 Comment

Kapadokya Türk Gecesi Şov Programı İzlenimleri

3/5/2014

1 Comment

 
Kapadokya Türk Gecesi Programı Satın AlTürk Gecesi Tiyatral Kına Gecesi
Kapadokyada yıllardan bu yana farklı bir aktivite olarak Türk Gecesi adı altında şov programları düzenlenmektedir.

Bu programlar genel olarak gurup misafirler için düzenlenir, fakat isteyen herkes bu şovu izleme şansına sahiptir. 

Bu şov bölgeye gelen turistlere Türk kültürünün tanıtılması ve yemekli, eğlenceli bir programla vakit geçirilmesi amaçlanmış, bölgede bu şovu düzenleyen yaklaşık 4 adet işletme bulunmaktadır. 



Şov programında neler var?

Öncelikle şov programında aşağıdaki etkinlikler yapılmaktadır.

  1. Program yaklaşık 3 saat sürmektedir.
  2. İsteyen misafirler yemekli veya yemeksiz paket satın alabilirler.
  3. İlk başlangıçta Derviş (Semah) gösterisi (Bu gösteri gerçek bir semah gösterisi olmayıp şov amaçlıdır ve yaklaşık 15 dakika sürmektedir) ile program başlar.
  4. Aralarda ve program başlamadan önce Türk müziğinin seçme parçaları canlı olarak dinlenmektedir.
  5. Daha sonra Oriyental dans gösterisi ile devam eden şov, gelen misafirlerin de dansa katılarak oriyental bazı hareketleri yapmasıyla komik ve eğlenceli bir ortam oluşur.
  6. Türk folklor dansları sergilenir.
  7. Yine misafirlerin katılımıyla yapılan tiyatral bazı eğlenceli oyunlar oynanır. Örneğin gelin adayını tavlamak isteyen misafirler içerisinden gönüllü oyuncularla eğlenceli bir oyun oynanır. 
  8. Daha sonra kafkas dansları gurubu final gösteriyi yaparlar.
  9. Aralarda veya en sonda bütün misafirlerin katılımı ile oyun havaları çalınarak dans edilir.


Transfer:

Eğer bu şova katılmak istersenizotelinizden veya bulunduğunuz yerden şovun yapıldığı yere ve daha sonrada geriye dönmek için transfer ayarlamanız gerekmektedir. Paket halinde satılan bu aktiviteler sitemizde transfer dahil olarak satılmaktadır.

Öneriler:

  • Eğer çok fazla insanların bulunduğu ortamları sevmiyorsanız bu durumda bilmeniz gereken önemli nokta şudur. Bu tip organizasyonların yapıldığı büyük restoranlar yaklaşık 200 ile 1000 kişilik restoranlardır.Bu nedenle gittiğinizde çok kalabalıktı dememeniz için bu bilgiyi vermek zorundayız. :).
  • Servis edilen yemekler gittiğiniz işletmeye göre farklılık göstersede genelde herzaman set menü denilen yani belirli bir menü üzerinden servis edilen yemeklerden oluşur. Örneğin başlangıçlar, ücretsiz şarap, mezeler, 2 adet ara sıcak, 2 adet ana yemek, salatalar ve 1-2 çeşit tatlıdan oluşan sınırlı seçenekler mevcuttur.Şarap dışındaki içkiler ek ücrete tabi olmaktadır ve yemekler genel olarak lezzetli yöresel yemeklerden oluşur.
  • Kapadokyada her gece 4-5 işletmede Türk gecesi şov programı düzenlenmektedir. O nedenle herhangi bir gün seçip bu gösteriye giderek hem akşam yemeğini aradan çıkarmış oluruz hemde güzel farklı eğlenceli bir şov izleriz.
  • Fiyatlar ise uygun olup, kişi başı 70 ile 100 TL arasında değişmektedir.
  • Dikkat etmeniz gereken kaliteli bir işletme seçmek, Transferi ya paketi satın aldığınız işletmeden talep etmek veya kendiniz ayarlamaktır.
  • Bunların dışında Kapadokyada merkezi bir yerde kalıyorsanız(Örneğin: Ürgüp,Göreme,Avanos,Uçhisar,Otahisar,Çavuşin gibi) bu durumda taksi ile program yapılan yere ulaşım en fazla 15 km olacağı için taksi fiyatları yaklaşık 35 TL tek yön olacaktır.
  • Kendi aracınız var ise kaldığınız oteldeki yetkililerden ulaşım için yardım alabilirsiniz.


Kapadokyadaki Türk Gecesi Şov Programını yapan İşletmelerin bazıları aşağıdadır:

  1. Yaşar Baba Retaurant-Uçhisar
  2. Yemenili Restaurant-Uçhisar-Çardak Yolu Girişi
  3. Evranos Restaurant-Avanos
  4. Uranos Restaurant-Avanos


Umarız bu bilgiler faydalı olmuştur. Sizde öyle düşünüyorsanız sayfamızı beğenerek bize katkıda bulunabilirsiniz.

1 Comment
    Kapadokya Tatil Rehberi
    Kapadokya Gezginleri

    Editör

    Kapadokyaya geldiğinizde günlük yöresel yemek hazırlama kurslarına katılabileceğinizi biliyormuydunuz ?
    Detaylar için TIKLAYIN

    Arşivler 

    July 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014

    Kategoriler

    All
    Firmamız Hakkında
    İpekci Turizm Tur Hizmetleri
    Kapadokya Balon Turları
    Kapadokyada Gezi Turlar
    Kapadokyadaki Masraflarınız
    Kapadokyadaki Masraflarınız
    Kapadokya Genel
    Kapadokya Müzeleri
    Kapadokya Turk Gecesi
    Kapadokya Vadileri
    Kapadokya Ve Medya
    Kapadokya Yeme Ve Icme
    Kapadokya Yeralti Sehirleri

    RSS Feed

    Kapadokya Rehberi
    Bir Zamanlar Kapadokyada

    Kapadokya Rehberi

    Kobicity Firma Rehberi
    Firma Rehberi
    Kapadokyanın Meşhur Yemekleri
    En Meşhur Yürüyüş Vadileri
    En Meşhur Eski Kiliseleri
    İlginç Kapadokya Bilgileri
    Kapadokyada Hangi Filimler Çekildi
    Kapadokya Balon Turları Hakkında 
    Kapadokya Günlük Turları Hakkında
    Kapadokyayı Taksi İle Gezin
    Kapadokyayı Kiralık Araç İle Gezin
    Kapadokyayı Kendi Aracınızla Gezin
    Kapadokyayı Rehber Eşliğinde Taksi ile Gezin
    Kapadokyayı Rehber Eşliğinde Minibüs ile Gezin
    Kapadokya Ören Yerleri Giriş Ücretleri Nedir?
    Neden Kapadokyada Herşey Dahil Konaklama Sistemi Mevcut Değil?
    Neden Kapadokya 3 ayrı Gezi Bögesine Ayrılmıştır?
    Balon Turları Fiyat Farklılıkları Neden Olmaktadır?
    Kapadokya At Turu İzlenimleri
    Kapadokya Jeep Safari İzlenimleri
    Kapadokya Türk Gecesi Şov u İzlenimleri
    Kapadokya Derviş Gösterisi İzlenimleri
    Kapadokyada Ulaşım Ücretleri 
    Kapadokyada Kaç Ayrı Çeşit Tur Yapılabilir?
    Kapadokya Ören Yerleri Listesi
    Kapadokya Hakkında Bilmedikleriniz-Duymadıklarınız
    Kapadokyada Yatırım Yapacaklar Buraya
    Eski Evler ve Mağra Odalar Hakkında
    Kapadokyada Yapılan Etkinlikler-Şenlikler-Festivaller
    Kapadokyaya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
    Kapadokyada Kaç Çeşit Otel Vardır?
    Kapadokyadaki Restaurantlar
    Kapadokyada Alışveriş
    Kapadokyadaki Ünlü Halı Fabrikaları
    Kapadokyadaki Ünlü Halı Mağzaları
    Kapadokyadaki Seramik Atölyeleri
    Kapadokyadaki Çanak-Çömlek Atölyeleri 
    Kapadokyadaki Değerli Taş Atölyeleri
    Kapadokya İsmi Nereden Gelmiştir?
    Kapadokyada Hangi Topluluklar Yaşadı?
    Kapadokyadaki Yeraltı Şehirleri
    Kapadokyada Bulunmuş Defineler
    Kapadokyanın Yerel Halkı Ne Yapar?
    Turizm Bölgelerinde Kendinizi Hiç Yabancı Gibi Hissettinizmi?

HİZMETLERİMİZ

  • Otel Rezervasyonları
  • Araç Kiralama
  • Uçak ve Otobüs Bileti
  • Kapadokya Turları
  • Kişiye Özel Tatil
  • Grup Tatil Paketleri
  • Özel Tatil Paketleri
  • At Turları
  • Atv Turları
  • Balon Turları
  • Balayı Paketleri
  • Hamam/SPA
  • Derviş Gösterisi
  • Türk Gecesi
  • Vadi Yürüyüş Turları
  • Erciyes Kayak Turu
  • Günübirlik Turlar 

ŞİRKETİMİZ

  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • SSS
  • Kişiye Özel Tatil
  • Kullanım Şartları
  • Müşteri Görüşleri
  • İletişim

DESTEK

info@kapadokyazamani.com
FACEBOOK
Adres:Bilal Eroğlu Cad. No: 5/B Goreme / Nevsehir


Tel: 0384 271 24 07
Faks: 0384 271 24 08
Gsm: 05320615950

HAVA DURUMUNU GÖRÜN

Hava durumu widget'ı
YoWindow.com Forecast by yr.no